Dagbok från en annan tid

Kära dagbok
Min pappa använder alltid sin apparat när han ska göra något. Det är för att han är pojke. Pojkar har alltid sin apparat fast en del har den inte framme jämt som min pappa har. Då ska man titta på och säga att han är duktig för att då kan man få glass.
Ibland när han ska slipa staketet har han elektricitet på och då slår det gnistor som man inte vill ha i ögat.

Min mamma har också en apparat fast hon använder den bara när jag är i skolan och då luktar det väldigt starkt i hela huset fast hon vädrar och allting. Då får man gå in i köket och titta under en handduk för att få syn på läckerheterna.Fast ibland tar vi kanel och sirap och sånt och då får man ha tålamod för den ska vila i kylskåpet över natten innan man gör färdigt. Om man bränner plåten blir det jul och det har jag väntat på länge.

Om man tänker efter kan man komma på en massa saker som finns fast man inte tänker på det. Växelspaken till exempel. Det gäller att peta in den där den ska vara och trycka på gaspedalen så att det ryker om däcken för att annars får man inga tjejer. Min bror har en tjej fast han bara har en moped som är trimmad men det får man inte säga till polisen ifall man inte vill sitta i finkan och få böter. Då får man inget godis på flera veckor och måste stjäla femöringar ur burken bakom böckerna på översta hyllan. Han röker också och det luktar mint. Fast tjejen luktar sött och har rosa kashmirjumper med näsdukar i bh:n. När jag blir stor ska jag ha riktiga bröst det är mycket bättre för att annars kan man råka snyta sig i dem.

En av pojkarna i min klass har lagt ägg i mössan så han inte kan ta av sig den på hela dagen för då dör kycklingarna som ligger inuti och det vill inte fröken ha på sitt samvete för att där är det redan fullt. Förra året när vi inte gick i skolan och hon hade andra barn att ta hand om fick hon tömma det på rektorns skrivbord och då kom det ut både det ena och det andra. Det är min pappa som har sagt det och han är överlärare över dom andra och har tystnadsplikt om man säger något som är sant. Fast om man ljuger får han säga vad han vill och då sa han att hon hade ett stort samvete som fick plats med mycket men nu är det nog fullt i alla fall.


Man kan sätta igång en stor apparat i skolan om man vill rensa ut men det vill man inte för att rektorn tycker att det är bättre att sköta det internt. Det betyder att man har ett rum i skolan som är låst på nätterna också. Där inne vet man inte vad som händer förrän det är för sent och då är klockan väldigt mycket.

Fast den vanligaste apparaten här hemma har min pappa i ansiktet och sedan blir han lika slät som en barnstjärt. Och då borde han ha puder också men det är det bara mamma som har och hon har mustascherna kvar.
Då blir hon rätt sur och tar fram pincetten men det går över och sedan målar hon naglarna med falu rödfärg fast det var ljug.
Ibland ljuger jag jättemycket.
Då står jag inte ut med mig själv och lägger mig under sängen och håller andan tills det går över.

Och sedan går jag ut och tittar på pappas apparat. Då blir han glad och förlåter alltihop.
Det är tur det. Annars hade jag tappat andan och fått åka till sjukhuset
Och deras apparater sitter fast med nålar och allt.

Det är allt jag vet om apparater.
I alla fall nu.

Puss och kram!

 

Målningar Robin Wiesnet och Sam West

Annonser
Published in: on 2 april, 2011 at 01:37  Kommentarer inaktiverade för Dagbok från en annan tid