Då gäller det att ha skirat smör i ryggsäcken för annars går det åt så mycket snaps

En del dagar är stenarna så varma att man kan steka ägg på dem. Fast jag tycker inte om stekta ägg, bara kokta och då måste man ta stenarna och kasta dem i en kastrull med vatten. Förresten måste fiskarna akta sig för om dom simmar för nära klipporna kan dom bli kokta innan dom ens är uppfiskade. Då tar man en mask som man stoppar in en krok i och vips får man en kokt gädda. Då gäller det att ha skirat smör i en burk i ryggsäcken för annars går det åt så mycket snaps.

En del abborrar heter tusenbröder för att dom har det. Då skulle jag flytta till en annan del av världen och kanske hamna i Gobiöknen. Där har dom inga bröder alls. Min bror har ett kastspö och den kroken har fastnat i min tumme två gånger. En gång var han tvungen att fånga mig med håven också när jag ramlade i vattnet för att det inte fanns någon annan stans att ramla. Om jag berättar det får jag drunkna nästa gång så det gör jag inte. Fast jag har alltid flytväst i båten utom när vi smyger på vassgäddorna för dom blir rädda av orange. Då tar vi båtshaken och stakar oss fram.

En gång såg jag en film på TV och då hade dom ingen båtshake och fick blodiglar på hela kroppen. Jag har bara haft en och den satt på benet och hette hästigel. När min morfar var liten kunde man få en sån hos doktorn. Då svalde man ner den och det var inte gott. Det var det som kallades hästpiller men dom dog i alla fall som flugor för digerdöden gick omkring. Då fick man låsa in barnen och hoppas på det bästa. Annars dog dom ändå för att det inte fanns mat när alla människor skulle slåss om den.

När min pappa skulle operera gallan gjorde det väldigt ont och det var en pers. Men digerdöden finns inte mer så det var bara nerverna som fick ont i halsen. Man fick lura dem med valium. Det är en tablett som vuxna får när dom har livlig fantasi. Den är blå och kallas lugnande fast min pappa har ändå ingen fantasi så det var nog onödigt. Sedan kom han hem och stängde in sig i köket. Man måste göra det innan distriktssköterskan har tagit stygnen. Det satt ett rör mitt i så nu har min pappa en extra navel som kan vara bra att ha ifall han ska bli barn på nytt. En del gamla blir det och växer helt baklänges och då gäller det att hitta en bra mamma åt dem så att de har någon att krypa in i när de blivit så små att man kan ansluta dem till navelsträngen. Alla nyfödda sitter fast i en sån och då klipper man av slangen och låtsas som ingenting. Sen skrumpnar den bort och blir kastad i vilken papperskorg som helst.

En del gamla skrumpnar också bort. Då blir dom skrynkliga överallt och fettet rinner bort i slasken. Såna papperskorgar som man kastar den sorten i kallas kistor och då gräver man ner alltihop i jorden medan det skrumpnar.
Min pappa har en kompost som man slänger äppelskruttar i. Men dom får inga kistor för att det skulle bli väldigt dyrt.

Och förresten, en del dagar är det så varmt, att till och med äpplena smälter.
Då gäller det att ha en plastlåda att fånga upp dem i och sätta en pinne i ena änden och vips in i frysen så blir det äppelglass.

Det är inte så dumt när det är tretti grader varmt ute!

…fritt ur korpens samlade dagböcker…

Annonser
Published in: on 9 maj, 2011 at 04:19  Comments (1)  

One Comment

  1. Sött. 🙂


Kommentarer inaktiverade.