Ibland måste man fiska upp något ur minnesboxen.

Om man ska simma i en sjö får man passa sig för gäddor. Dom har simhud över hela kroppen och väldigt stora tänder som aldrig har sett en tandläkare i vitögat så dom luktar hemskt illa när dom andas. Fast då dör dom och det vill man inte se. Om man tittar efter inuti kan man se jesus där inne för att gäddan är död men hjärtat lever. Ifall man tar kniven och skär upp tarmarna kan man se andra saker. En del pappagäddor äter barn och då ligger dom där tillsammans med mörtar och mask.

Min pappa hade mask i magen när han var liten och då blev han hemskt mager. Dom kallas bikinimaskar för att tanterna vill se ut så. Då har dom satt på sig för små trosor och nästan ingen BH för att man måste i alla fall ha något på kroppen för hur skulle det annars se ut.

Det vet jag för att min mamma och min mormor har visat alltihopa när ingen var hemma utom jag. Då fick jag sätta mig på dasset och hålla för öronen för att morfars elaggregat bullrar så hemskt. Det är för att han ska se på nyheterna och då blir han arg för att Olof Palme inte kan stå still. Min pappa blir också arg men då betyder det att han har en avvikande åsikt. Det är när man måste gå ut för att annars smäller det.

Morfar har sina gevär på väggen ovanför sängen ifall det skulle komma en inbrottstjuv. Han brukar slå ner dom men ifall dom muckar blir det andra bullar och dom smakar inte kanel. Annars är kanelbullar väldigt gott. Det bästa är att ta dem direkt från gallret när ingen ser. Då blir man väldigt mätt. Det kan sluta illa för att då får man kramp och drunknar.

Men om man inte passar sig kommer morfar och tar upp storgäddan och då kan det hända att han sprättar upp magen på den och vips hoppar det ut en nydrunknad flicka med magen full av bulle. Då skulle man komma med på nyheterna och bli tvungen att ha en avvikande åsikt för att Olof Palme står där och mormor har sagt att synden straffar sig själv. Det är när gäddan ätit upp flickan för att hon glömde bort att titta efter under bryggan innan hon hoppade i sjön och fick kramp och allt.

På vintrarna kan man äta hur många bullar som helst för att då är det is överallt och förresten så är det bara småungar som tror på tomten.
Han äter lutfisk som är en torr grej man lägger i blöt och sedan smakar den ingenting. Då får man lägga dit sås och svälja ner alltihop som en snigel. Då är grisfötterna mycket godare fast dom har gått omkring i svinstiorna och bökat. Min mamma tar bort skägget från dom med eld. Det kan man inte göra på farbröder för då skriker dom. Det är inte så vanliga ljud bland farbröder.
Tanter använder i alla fall vax när dom ska skrika.
Det kallas för bikinilinje och då har man mask. Vuxna är helt obegripliga men det kallas för att banta och då svälter maskarna ihjäl så att tanterna blir gifta innan de blir mammor. Sedan är det kört.

En sak vet jag i alla fall. Jag ska aldrig bli så stor att jag måste ha bikini.

Published in: on 2 januari, 2012 at 12:22  Kommentarer inaktiverade för Ibland måste man fiska upp något ur minnesboxen.